Bőkezűek apák napján a bécsiek

Noha az apukák csupán feleannyi ajándékot kapnak, mint az anyukák, így is jelentős forgalomnövekedéssel számolhatnak Ausztriában a boltok a vasárnapi apák napja alkalmából - közölte a Compress hírügynökség. A bécsiek 14 millió euró értékben ajándékozzák meg az apukákat, nagypapákat.

A Bécsi Gazdasági Kamara felmérése szerint az osztrák főváros lakói átlagban 35 euró értékben vásárolnak apák napi ajándékot, a megkérdezettek 22 százaléka azonban még ennél is többet, ötven eurót fordít ajándékvásárlásra.

 

A legkedveltebb apák napi figyelmesség az édesség 18 százalékkal, de sokan kapnak parfümöt, kozmetikumot és könyvet is. Ezekkel az ajándékozók 16-16 százaléka kedveskedik az apukáknak, nagypapáknak. Töretlen népszerűségnek örvendenek az ajándékutalványok, míg elektronikai készüléket a megkérdezettek 9 százaléka választ apák napjára.

 

Szóba sem jön viszont a közkedvelt anyák napi ajándék, a virág, és a sportszer-üzletek is bátran bezárhatnak ebből az alkalomból. A Gazdasági Kamara felméréséből egyébként az is kiderül, hogy apák napjára körülbelül feleannyi értékben vesznek ajándékot a bécsiek, mint anyák napjára. Míg az anyukák napja 27 millió eurós forgalomnövekedést jelent a bécsi kereskedők számára, addig az apukáké csupán 14 millió euró pluszbevételt.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.