Bőkezűek apák napján a bécsiek

Noha az apukák csupán feleannyi ajándékot kapnak, mint az anyukák, így is jelentős forgalomnövekedéssel számolhatnak Ausztriában a boltok a vasárnapi apák napja alkalmából - közölte a Compress hírügynökség. A bécsiek 14 millió euró értékben ajándékozzák meg az apukákat, nagypapákat.

A Bécsi Gazdasági Kamara felmérése szerint az osztrák főváros lakói átlagban 35 euró értékben vásárolnak apák napi ajándékot, a megkérdezettek 22 százaléka azonban még ennél is többet, ötven eurót fordít ajándékvásárlásra.

 

A legkedveltebb apák napi figyelmesség az édesség 18 százalékkal, de sokan kapnak parfümöt, kozmetikumot és könyvet is. Ezekkel az ajándékozók 16-16 százaléka kedveskedik az apukáknak, nagypapáknak. Töretlen népszerűségnek örvendenek az ajándékutalványok, míg elektronikai készüléket a megkérdezettek 9 százaléka választ apák napjára.

 

Szóba sem jön viszont a közkedvelt anyák napi ajándék, a virág, és a sportszer-üzletek is bátran bezárhatnak ebből az alkalomból. A Gazdasági Kamara felméréséből egyébként az is kiderül, hogy apák napjára körülbelül feleannyi értékben vesznek ajándékot a bécsiek, mint anyák napjára. Míg az anyukák napja 27 millió eurós forgalomnövekedést jelent a bécsi kereskedők számára, addig az apukáké csupán 14 millió euró pluszbevételt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra