Nem te tetted el a gyerek útlevelét?

Régen, ha elutaztál, nem volt nálad más, csak egy szál törülköző? A repülőt végigaludtad, a nyaralást végigittad/szívtad/buliztad, és az ipododból gótikus rockzene bömbölt? Akkor idén vigyél magaddal egy csecsemőt, pályanehezítés gyanánt. Porontyos tesztcsapatunk ezúttal a katalán fővárosba látogatott el egy 15 hónapossal. És még élünk!


Pedig minden olyan jól indult. De mikor az ember férje Ferihegyen megkérdezi, hogy „mér, a gyereknek is van útlevele?”, valami elpattan. Pedig megígérte, hogy a papírokat ő teszi el. Ezért a másnapi, új repülőjegyet már a kurvázásra és lóversenyre félretett pénzéből kellett fizetnie.
Reggel újra nekivágtunk, és láss csodát, ezúttal sikerült! A repülőt én rosszabbul bírtam, mint a csecsemő, jó, hogy egész délelőtt nem hagytuk aludni, így majdnem az egészet végigdurmolta. A leszállásnál meg olyan kis okos volt, hogy betolt 2 deci Hipp szörpöt, mert gondolom észrevette, hogy akkor kidugul a füle, ha nyel (még ha ezt nem is gondolta így végig…)

Mivel én nem igazán hiszek a gyerekbarát szállodákban, apartmant béreltünk, ami nagyon jó ötletnek bizonyult, pláne amikor megláttuk a 100 négyzetméteres tetőteraszt. Az is jó volt, hogy egy másik gyerekes párral utaztunk, akikkel el lehetett felezni a lakbért, tudtunk egymás kölkére vigyázni esténként, ha elmenni támadt kedvünk, és kagylót meg rákot is főztek nekünk.A napközbeni városnézés egyáltalán nem volt Samuval gond. Mivel mi sem vagyunk egy hiperaktív pár, nagyon megfelelt, hogy 1-2 óránkánt beüljünk valahova kávézni vagy enni. A sétákat pedig vagy végigaludta, vagy végigbámészkodta a gyermek. Néha jött mellettünk a lábán (így volt alkalmam végigböngészni napi negyvennégy spanyol cipőboltot, amíg megtett pár métert), néha felvettük a nyakunkba, néha pedig leültünk elnyalni egy Hägen-Dazs-t, és akkor mindenki boldog volt. Délután hazamentünk aludni, és akkor este be tudtunk ülni Samuval egy-egy tapaszbárba, amit ő végigbulizott és -csajozott, a temperamentumos spanyol pincérlányokkal. Annyira átvette a mediterrán tempót, hogy reggel tízkor kelt, éjfélkor feküdt, és megkért, hogy szólítsuk Carlosnak.

Múzeumba nem mentünk, de elvittük cápákat nézni egy Tropicarium-féleségbe, meg halott borjúfejeket nézni a piacra, megkóstolta a paellát meg a spanyol félkilós biobébiételeket, és lehet hogy láttuk Alonsót is. Szóval a bevezetővel ellentétben mindenkinek ajánlom a csecsemővel való utazást, mert semmivel nem nehezebb, mint mondjuk egy hatfős társasággal, ja és nem tudom hogy a Samu miatt-e, de egyszer sem veszekedtünk a férjemmel, még az útlevél-afféron sem, és a baráti párral sem vesztünk össze.
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.