Hétvége: Anyák napja és Születés Hete

Vasárnap, Anyák napján kezdődik a Születés Hete rendezvénysorozat az Aranytíz Művelődési Központban, amelyet idén ötödik alkalommal szerveznek meg. A május 6-i nyitórendezvényen 10-19 óra között közel 80 program, ingyenes előadások, műhelyek és tájékoztatófilmek közül szemezgethet majd a közönség.


A rendezvény Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs koncertjével kezdődik, melyet Hoppál Bori test-tudat oktató, Kriston Andrea intimtorna-tréner, Novodomszky Éva és Soma Mamagésa beszélgetése követ. Soma előbb a női élet teljességére, délutáni előadásával pedig a hétköznapi életünkben a spirituális ébredés jelentőségére hívja fel a figyelmet, Novodomszky Éva kedvelt televíziós személyiség arról beszél majd, hogy első gyermeke születése milyen változásokat indított el benne.

A szubjektív beszámolók után délután Buda Béla professzor Hogyan hat a szülés-születés módja lelki egészségünkre? címmel tart előadást, dr. Horváth Ágnes, egészségügyi miniszter, dr. Siklós Pál a Szent István Kórház osztályvezető-helyettes főorvosa, dr. Rákócziné Krämer Ágnes, az Országos Bábaszövetség titkára, prof. dr. Török Miklós OGYIK osztályvezető főorvosa, Bálits Éva a Kismama Magazin főszerkesztője pedig Reformok és új szabályok a szülészeteken címmel beszélgetnek a változtatások szükségességéről. Szó esik arról is, hogyan értékelik a minisztérium szakértői és a kismamákkal mindennapos kapcsolatban lévő orvosok, szülésznők a reformokat.

A rendezvényen kiderül, ki is a dúla, hogyan szoptassunk helyesen, mi az apák szerepe, mik a gyermekek után járó ellátások, és számos gyakorlati tanácsot is kaphat az odalátogató. A szervezők természetesen a gyerekekre is gondolnak, így lesz játszóház, illetve Sándor Ildikó Tücsökcsalogató címmel tanít „ölbéli játékokat” babáknak és mamáknak.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek