Mássz le rólam, fáradt vagyok!

Két fajta nő létezik. Van, aki szülés után is rögtön rámászna a párjára és van, aki hetek múlva is a pokolba kívánja a szexet. Utóbbi csoportba tartozik a nők legnagyobb része. Az is, aki nem vallja be.


Ez a megállapítás főleg az első szülés után helytálló, amikor a friss anyukának arra sincs energiája, hogy a szemöldökét kiszedje, vagy a haját beszárítsa, nemhogy szexuális vágyai legyenek. Az ágy mégoly hívogató is, a kimerült anyuka beájul, és még le sem tette a fejét a párnára, máris mély álomba zuhan.

Szerencsétlen pasik végre visszakapnák azt a nőt, akit feleségül vettek (legalábbis a görögdinnye nagy része eltűnt a testükről), erre a közeledésre a jól bevált „Fáj a fejem” kifogás mellé bejátszik mostantól a „Hagyj, fáradt/álmos vagyok" is. Ami nem is csak kifogás.

Az első hat hétben egyébként is tiltva van a szex (legalábbis a konkrét része). Dr. Laufer Gábor, a Velvet nőgyógyásza elmondta, hogy a szexuális élet akkor kezdhető újra, ha a méhszáj teljesen bezáródott. Ez általában a hatodik hét végére megtörténik, de elméletileg előfordul, hogy hamarabb is. Ezt a nőgyógyász tudja megállapítani.

Sajnos sok olyan nő van, akinek a szexuális érdeklődése teljesen elvész, és később sem tér vissza. Ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulni. Később ugyanis már technikai akadályok is nehezítik a szexuális kapcsolatot a férjjel (a gyerek későn fekszik, korán kel, vagy a szülőkkel egy ágyban alszik). Ne hagyjuk, hogy teljesen elhidegüljünk társunktól. Borzasztó nehéz, majdnem lehetetlen visszahozni a friss kapcsolat szenvedélyét, de érdemes megpróbálni. Mint tudjuk, a jó házasság egyik alapja a szex. Erőltessünk meg magunkat és néha változzunk zsémbes házisárkányból szexi boszorkánnyá. A hatás nem marad el.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek