18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Küldött neki egy fotót a farkáról. Ez most megcsalás?

Mi számít hűtlenségnek? Lehet az megcsalás, ha partnerünk soha nem is találkozott a harmadik féllel? Mi történik akkor, ha elveszett a kapcsolatból a bizalom? A Szeret, nem szeret párkapcsolati pszichopodcast legújabb adásában erről beszélgetünk.

Sajnos a barátomat azon kaptam, hogy amíg egy hétig üzleti úton távol voltam, egy Instagramon virtuálisan megismert nőnek azt írta, hogy maszturbál, és rá gondol közben. Nyilván ez a pasiknál normális, mert vizuálisak, de azzal, hogy megírta, egy olyan szintet lépett meg, amit nem kellett volna. Hogy hozzunk vissza az elveszett bizalmat? És mit változtassunk a kapcsolaton? Az utóbbi időkben elég sokat voltam úton, otthon is tök elfoglalt voltam, alig szakítottam időt rá a hétköznapokban. Szerintem kicsit elhanyagolva érezte magát úgy általában. Szerencsére most ennek részemről vége, több időm lesz.

A fenti részlet hallgatónk (hívjuk Kingának) leveléből való, aki azt kérte tőlünk, szenteljünk egy podcastadást a virtuális hűtlenség témájának. Péter Anna és Sákovics Diana, a Selfguide pszichológusa lelkesen kaptak a lehetőségen. Az előző adásban beszélgettek a hűtlenségről úgy általában, most pedig Kinga problémája került a fókuszba. De mielőtt nekikezdünk a Szeret, nem szeret párkapcsolati pszichopodcast legújabb adásának, szavazz te is, hogy kiderüljön, mi számít megcsalásnak. 

Megcsalás-e az, ha valaki személyesen sohasem találkozik a harmadik féllel?

Az tehát már látszik, hogy mit gondolnak a témáról a Dívány-olvasók, de vajon mit mond a kérdésről a pszichológia? Milyen hatása lehet annak a párkapcsolatra, ha valaki rendszeresen kalandozik a virtuális térben? Mit lehet tenni akkor, amikor minden borul, ha elveszik a bizalom? Többek között ezekről szól a mai podcast, na meg arról, miért annyira káros a szüleinkre fogni a problémáinkat. (Ez a téma látszólag nagyon nem illik az eredeti kérdésfelvetéshez. Pedig de.)

Ha ma nem fér bele az életedbe egy félórás podcast, ne csüggedj, adásainkat bármikor megtalálod a Szeret, nem szeret oldalon. Addig is jó, ha tudod, hogy a podcastból kiderül: valószínűleg rengetegen néznek bele titokban partnerük telefonjába, számítógépébe. Mind tudjuk, hogy ez morálisan nem oké, mégis rengetegen engedik meg maguknak ezt a kilengést. Te mit gondolsz a témáról? Szavazz!

Megnézted már valaha partnered telefonját, számítógépét az ő tudta nélkül?

Minden kedden új adással jelentkezünk, jövő héten a pornó lesz terítéken Szabó Eszterrel és Csonka Balázs pszichológussal. Addig is, ha kérdésed, véleményed vagy éppen témajavaslatod van, írj nekünk bátran a szeretnemszeret@divany.hu e-mail-címre. Ha pedig csak két podcastra van időd ma, ez legyen a másik: 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek