Hozzávalók
- 1 nagyobb darab répa
- 1 db vöröshagyma félbevágva
- 2 szál. fehérrépa
- 1 bögre zöldborsó
- 8 deci víz
- 30 deka darált csirkehús
- 0.5 darab tojás
- ízlés szerint só, bors, oregánó, friss bazsalikom
- 1 tk. paradicsompüré
- 1 kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A húst ízesítsd, add hozzá a bazsalikomot, a tojást és egy kevés zsemlemorzsát. Formázz belőle apró golyókat, pirítsd le egy kis vajon.
Az összevágott zöldségeket (a borsó kivételével) főzd készre a vízben, és ízesítsd is közben. A húsgolyókat és a borsót csak az utolsó 10 percben add hozzá, és kis lángon főzd készre. Ha gazdagabbra szeretnéd, főzz bele tésztát, csipetkét, és tejfölös habarással sűrítsd be.