Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab répa
  • 1 db vöröshagyma félbevágva
  • 2 szál. fehérrépa
  • 1 bögre zöldborsó
  • 8 deci víz
  • 30 deka darált csirkehús
  • 0.5 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, friss bazsalikom
  • 1 tk. paradicsompüré
  • 1 kevés zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A húst ízesítsd, add hozzá a bazsalikomot, a tojást és egy kevés zsemlemorzsát. Formázz belőle apró golyókat, pirítsd le egy kis vajon. 

Az összevágott zöldségeket (a borsó kivételével) főzd készre a vízben, és ízesítsd is közben. A húsgolyókat és a borsót csak az utolsó 10 percben add hozzá, és kis lángon főzd készre. Ha gazdagabbra szeretnéd, főzz bele tésztát, csipetkét, és tejfölös habarással sűrítsd be. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek