Tudod, melyik zöldség miért tesz olyan jót?

GettyImages-543080712

Hogy a sok zöldség mennyire egészséges, arról nagyon sokat lehet hallani, hisz a növények tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal és nyomelemekkel. Ha rendszeresen tartalmaz az étrendünk különféle zöldségféléket, az csodálatos hatással van egészségünkre.

Mivel jellemzően a növényi alapanyagok több fronton is támogatják egészségünket, így nehéz kiválasztani egy területet, amiben segítenek. Összegyűjtöttünk néhány olyan zöldséget, ami gyakran megfordul a konyhánkban, és megpróbáltuk megtalálni azt, amiben egy kicsit többet tudnak a többieknél, vagy ami a saját erősségük. Fontos kiemelni, hogy mindegyik válaszlehetőség igaz, csupán azt kell eldönteni, hogy melyik a legnagyobb erőssége az adott zöldségnek. A kérdésekben leginkább a vitaminokra, ásványi anyagokra koncentráltunk, de emellett nagyon sok növényi összetevő gyakorol jótékony hatást egészségünkre. Lássuk, mennyire ismered, amit megeszel!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–5: Ez most nem sikerült valami fényesen, de ne aggódj, akkor is támogatják az egészséged, ha épp nem tudod, mivel.

6–8: Nem rossz! Jól ismered a zöldségek előnyeit! 

9–10: Gratulálunk! Kiváló eredmény! Ha így ismered a zöldségeket, bizonyára nem okoz gondot tudatosan összeállítanod az étrended. Tedd próbára magad, mennyire jók az ismereteid a gyümölcsök vitamintartalmáról!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra