Fügével és pisztáciával még izgalmasabb a zabkása

Friss és aszalt fügével is finom lesz ez a zabkása, ami akkor az igazi, ha minél több ropogós, pirított olajos maggal találkozunk benne, miközben kanalazzuk.

Friss és aszalt fügével is finom.
Friss és aszalt fügével is finom.jenifoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 1.5 bögre forró mandulatej
  • 1 marék pisztácia kissé összetörve
  • 2 ek. fügelekvár
  • 1 késhegynyi
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab friss vagy konzervőszibarack apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a zabot, és lefedve tedd félre 10 percre. Ha ezzel megvagy, dolgozd el az összes hozzávalóval, és langyosan tálald. Egy kevés narancshéjjal ízesített tejszínhab is jól illik hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek