Tökkel és mogyoróval is készíthetsz kekszeket, mutatjuk, hogyan!

Akár fagyasztva, tízóraira is magaddal vihetsz néhányat ezekből a sütikből. Még ha nem is tökéletesen egészséges minden összetevőjük, sokkal jobb döntés, mint egy zacskós croissaint és csipsz.

Apróra vágott fehér vagy étcsokoládéval még finomabb.
Apróra vágott fehér vagy étcsokoládéval még finomabb.Demansia

Hozzávalók

  • 3 ek. puha vaj (felolvasztva)
  • 1 bögre sütőtökpüré (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 marék pirított mogyoró durvára törve
  • 1 bögre liszt
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 mk.
  • ízlés szerint édesítő
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 darab tojás
  • apróra vágott csokoládé (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan a száraz hozzávalókat, majd a folyékonyakat add hozzá sorban. Pihentesd a hűtőben negyedórán át. Ha szükséges, adj hozzá még annyi lisztet, hogy lágy, formázható golyókat kapj. Formázd meg mindegyiket, lapítsd le egy kicsit, majd adj neki mérettől függően 10-15 percet a forró sütőben. Apróra vágott fehér vagy étcsokoládéval még finomabb.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek