A tökhummusz, a hagyományos mártogatós édeskés, őszi verziója

Az egyik legjobb dolog, ami a zöldségekkel történhet, egy kis hummuszborítás, ha már dobostortát nem lehet belőlük készíteni. Ez egy tökös változat, ami annak ellenére, hogy édeskésebb a hagyományos verziónál, valamivel kevesebb kalóriát tartalmaz annál adagonként.

Az elkészítése annyiból áll, hogy csinálsz egy adag eredeti hummuszt, majd feldobod egy adag gyönyörű, narancssárga sült tökkel.

Ha marad belőle, keverd össze egy adag meleg, főtt rizzsel és egy kanál vajjal, grillezz mellé egy szelet csirkecombot rozmaringgal, így egyszerűen készíthetsz különleges vacsorát. Füstölt paprikaporral még finomabb.

GettyImages-1050715910
wmaster890

Hozzávalók

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 csészényi főtt vagy sült tök összetörve
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál agavészirup
  • ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika (lehet csípős vagy füstölt is)
  • 1 csipet fahéj
  • 2 evőkanál tökmag a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tedd az összes összetevőt (a tökmag kivételével) egy aprítógépbe, és keverd egészen simára. Ha a hummusz egy kicsit sűrű lett, vékonyítsd egy kevés olívaolajjal vagy citromlével. Kóstold meg, ízesítsd sóval és borssal. Tedd át egy tálba, majd szórd meg a paprikaporral és a pirított tökmaggal.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek