Tejfölös tarja citrommal és tárkonnyal – egy adag snidlinges burgonyasalátával érdemes tálalnod

Ha szereted a nem hagyományos megoldásokat, ez a tejfölös-tejszínes szósz biztosan tetszeni fog a fokhagymás tarjaszeletek tetején. Citromhéjjal és snidlinggel megszórva, hideg burgonyasaláta mellett nincs is ennél finomabb tavaszi-nyári fogás.

Gombával és sült hagymával is feldobhatod ezt a fogást.
Gombával és sült hagymával is feldobhatod ezt a fogást.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb pohár tejföl
  • 6 kisebb szelet sertéstarja
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 tk. vaj
  • 1 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az alaposan befűszerezett, szobahőmérsékletű húsokat süsd meg a fokhagymákkal együtt a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, vedd le a tűzről, add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd házi, gyúrt tészta tetején vagy burgonyasalátával tálald. Egy kevés citromhéjjal a tetején és néhány csep citromlével ízesítve még finomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek