Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

Egy kis barack is jól áll neki.
Egy kis barack is jól áll neki.Dmitry_Tsvetkov

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka füstölt lazac csíkokra vágva
  • 30 deka szeder
  • 1 darab avokádó felkockázva
  • 1 kisebb darab kígyóuborka felkockázva
  • 20 deka mozzarellagolyó
  • 5 ek. olaj
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 2 ek. erdeigyümölcs-szörp
  • 1 tk. fehérborecet
  • 1 nagy szelet pirított kalács felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat óvatosan keverd össze és tálald 2 tányérra. Az öntet hozzávalóit jól rázd össze, majd ezzel locsold meg a saláta tetejét. Egy kevés grillezett barack is jól illik hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek