Sültparadicsom-leves olasz hangulatban

Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.

A bazsalikomot ne hagyd ki a tetejéről.
A bazsalikomot ne hagyd ki a tetejéről.Floortje

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 deci paradicsom meghámozva, kimagvalva, apróra vágva
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 1 fej sütőben sült fokhagyma
  • 5 deci alaplé
  • ízlés szerint friss bazsalikom és kockázott mozzarella a tetejére
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 mk. balzsamecet
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Süsd vagy grillezd meg a beolajozott paradicsomokat, a sütőben puhítsd meg a fokhagymát. Ezek után már csak annyi dolgod van, hogy összeforralj minden hozzávalót, és turmixban keverd krémesre. Friss bazsalikommal és sajttal a tetején tálald, vagy az aszalt paradicsom olajában megforgatott krutonokkal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek