Görög sült bab – frissen sült házi zsemlékkel egyszerű, egészséges vega fogás lesz belőle

Egy nagy adag tzatzikivel, meleg, vajas-fokhagymás bagettel lesz igazán gazdag ez a fogás, és ha vannak otthon különleges sajtok és olívabogyók, azokból is érdemes mellé tálalnod egy keveset, így egy igazán izgalmas tavaszi-nyári vacsorát dobhatsz össze.

Fetával a tetején a legfinomabb.
Fetával a tetején a legfinomabb.Dar1930

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka feta a tetejére
  • 1 csokor petrezselyem a tetejére
  • 40 deka fehérbabkonzerv
  • 2 nagy ek. paradicsompüré
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 3 ek. ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, oregánó
  • 1 tk. barna cukor
  • 0.5 deci paradicsomlé
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajon, majd alaposan forrald össze a hozzávalókkal és a fűszerekkel. Ha szükséges, egy kevés vizet is adj hozzá. 

Fetával és apróra vágott, friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek