Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre száraztészta
- 5 darab tojássárgája alaposan elkeverve
- 15 deka parmezán lereszelve
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 1 csokor spárga
- 10 deka bacon kockákra vágva
- 0.5 deci tejszín
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát, a spárgákat pedig roppantsd el, hogy megszabadulj a fás részeiktől. Adj nekik öt percet lobogó, sós vízben (ami még finomabb lesz, ha egy kevés citromlevet és cukrot is adsz hozzá). Ha ezzel megvagy, vágd össze kissé, és add a leszűrt tésztához. A baconkockákat süsd meg, majd adj hozzá egy keveset a tészta főzőlevéből, és amikor nem túl forró, keverd hozzá a tojással, tejszínnel elkevert parmezánt és a tésztát is. Folyamatos rázás-keverés mellett, kis lángon várd meg, amíg a tojás besűrűsödik, és azonnal tálald, hogy ne süljön tovább és ne legyen belőle rántotta.