Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

Isteni tavaszi fogás.
Isteni tavaszi fogás.Cultura RF/BRETT STEVENS

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre száraztészta
  • 5 darab tojássárgája alaposan elkeverve
  • 15 deka parmezán lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 1 csokor spárga
  • 10 deka bacon kockákra vágva
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát, a spárgákat pedig roppantsd el, hogy megszabadulj a fás részeiktől. Adj nekik öt percet lobogó, sós vízben (ami még finomabb lesz, ha egy kevés citromlevet és cukrot is adsz hozzá). Ha ezzel megvagy, vágd össze kissé, és add a leszűrt tésztához. A baconkockákat süsd meg, majd adj hozzá egy keveset a tészta főzőlevéből, és amikor nem túl forró, keverd hozzá a tojással, tejszínnel elkevert parmezánt és a tésztát is. Folyamatos rázás-keverés mellett, kis lángon várd meg, amíg a tojás besűrűsödik, és azonnal tálald, hogy ne süljön tovább és ne legyen belőle rántotta. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek