A rózsaborsos sertés balzsamos céklával és rukkolával a legfinomabb

Izgalmas körettel és egy-két új fűszerrel még a leghagyományosabb, legismertebb, legunalmasabb hússzelet is izgalmas fogás lesz. Bebizonyítjuk!

Szezonban friss fügével is tálalhatod.
Szezonban friss fügével is tálalhatod.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

A körethez

  • 2 kis marék rukkola
  • 2 nagyobb darab főtt cékla felkockázva
  • 1 darab gránátalma magjai
  • 10 deka kecskesajt összemorzsálva
  • ízlés szerint só, bors, balzsamecet
  • 1 ek. méz
  • 3 ek. olívaolaj

A húshoz

  • 50 deka sertésszűzérme
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, rózsabors
  • 4 nagyobb darab fokhagymagerezd kissé összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a saláta minden hozzávalóját, majd tedd félre az elkészült köretet. 

A szobahőmérsékletű, befűszerezett húst a forró zsiradékok keverékén néhány perc alatt süsd készre a fokhagymákkal együtt, és már el is készült ez a pofonegyszerű, mégis elegáns fogás. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek