Csípős-fűszeres sült tojásos rizs karfiollal és édesburgonyával

Vannak olyan napok, amikor az ember csak olyasmit dobna össze, amit egyszerűen be kell tenni a sütőbe vagy lábosba, és az étel elkészíti saját magát. Ez a fűszeres rizs sem egy bonyolult fogás, és önmagában is remek, ha pedig egy kicsit jobban feldobnád, akkor húsrajongóknak néhány szelet bacont kockázz fel és azzal pirítsd össze.

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka karfiol kisebb rózsáira szedve
  • 2 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, füstölt paprika, cayenne-bors
  • 1 nagy ek. vaj
  • 2 szál felkarikázott zöldhagyma a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A rizst főzd meg az alaplében, a zöldségeket párold meg. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd meg a vajat, abba mehet a tojás, a rizs, majd a zöldségek. A tojásnak 2-3 perc is elég, és egy fűszerezés után már tálalhatod is a zöldhagymával a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek