Ezek a legfinomabb reggelik a Michelin-csillagos séfek szerint

Reggelire néha remek egy gyors smoothie, vagy egy adag granola joghurttal és mézzel, máskor csak egy hatalmas wrap segít rántottával, sajttal és rukkolával megtöltve. Lássuk, hogyan gondolkodnak a nap egyik legfontosabb étkezéséről a hivatásos séfek, akik tippeket is adtak azzal kapcsolatban, hogyan emelhetjük magasabb szintre a reggelinket.

Az Insider évek óta faggatja a világ legjobb konyhafőnökeit kedvenc ételeikről és azok receptjeiről. Ezúttal sem tettek másként, így most a szakemberek kedvenc reggelireceptjei következnek.

A csokoládés gofri gyors és egyszerű, amit minden gyerek imádni fog

Kevin Meehan, a Los Angeles-i Kali étterem tulajdonosa és séfje elmondta: imádja a reggeli gofrikat a gyerekeivel készíteni. A tészta egyszerű, és olyan összetevőkből áll, amik valószínűleg mindannyiunk kamrájában ott vannak. Meehan összekeveri a kakaóport liszttel, sütőporral, szódabikarbónával, sóval és tojással, majd a tésztát gofrisütőbe önti. A tetejére egyszerű házi tejszínhabot is készít. 

A séf azt is elmondta, hogy gyakran lefagyasztja a megmaradt gofrikat, amiknek csak egy gyors melegítésre van szüksége a kenyérpirítóban, hogy újra fogyasztásra készen álljanak. A tetejükre gyakran tesz tükörtojást, amit elmondása szerint a lányai nagyon szeretnek. 

A házi angol palacsintákból könnyen készíthetsz édes vagy sós reggelit 

„Az angol palacsinta hatalmas sikert arat a gyerekeimnél – mondja Josh Emett új-zélandi séf. – Ha sütés után juharsziruppal locsolod meg őket, csodálatosak.” 

Emett az Amano nevű új-zélandi olasz étterem receptjét javasolja. Míg ezt a sűrű palacsintát általában lekvárral vagy mézzel párosítják, az ő kedvenc elkészítési módja: ropogós sült szalonna és pár buggyantott tojás az enyhén édes falatok tetején.  

Ezeket az egész család szereti.
Ezeket az egész család szereti.Fotó: Thomas Barwick / Getty Images Hungary

A frittata tökéletes maradékmentő fogás

David Shim, a manhattani Cote séfje a lapnak elmondta, imád frittatákat készíteni otthon is, mert tökéletes minden maradék felhasználásához a spárgától a sült húsig. Ha van otthon egy fél hagyma, néhány hámozott fokhagymagerezd, némi spenót – ezek mind tökéletesek. Adhatsz hozzá húst, olyat is, ami az előző estéről maradt, vagy ami a hűtőszekrényedben van. A séf a maga részéről mindig szalonnát és spenótot használ, ez a kedvence. Ami az elkészítési módot illeti: „Süsd egy kicsit a tojásos keveréket serpenyőben, majd mehet a sütőbe negyedórára” – javasolja. 

A gyümölcsökkel nem tévedhetünk.
A gyümölcsökkel nem tévedhetünk.Fotó: Arx0nt / Getty Images Hungary

Egy klasszikus francia omlettel nem tévedhetsz

Ryan Ratino, a washingtoni Bresca konyhafőnöke elmondta, hogy nála a tökéletes reggeli a jó sok vajjal készült, egyszerű omlett. „Amilyen gyakran csak lehet, készítek egy adagot, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy nagyon szeretem a tojást – mondta. – Egy igazi klasszikus francia omlett hihetetlenül egyszerűen elkészül, csak tojásra és jó vajra van szükséged.”

Ratino kifejezetten zsíros, európai stílusú vajjal készíti a fogást, szerinte ezzel lesz a legtökéletesebb: mert a magas vajzsírtartalom gazdagabb ízűvé és krémesebb állagúvá teszi az ételeket. Ő egyébként általában két pirítós közé teszi az omlettet, nem ritkán lekvárral.

Készíts egy tortilla españolát, amikor valami kiadósabbra vágysz

A tortilla spañola, más néven spanyol omlett a tojás mellett krumplit is tartalmaz, így kicsit nehezebb, mint egy sima frittata – magyarázza a manhattani Shim, aki édesburgonyát és paprikát is használ, amikor ilyet készít. Először felveri a tojásokat, majd pár percig forralja vagy blansírozza a burgonyát. Megpirít néhány paprikát, majd hozzáadja a tojásokat és a krumplit, és utána ad a keveréknek 15 percet a sütőben. A séf leginkább sajttal vagy paradicsommártással szereti tálalni reggeli kedvencét.

Mustra