Az Insider évek óta faggatja a világ legjobb konyhafőnökeit kedvenc ételeikről és azok receptjeiről. Ezúttal sem tettek másként, így most a szakemberek kedvenc reggelireceptjei következnek.
A csokoládés gofri gyors és egyszerű, amit minden gyerek imádni fog
Kevin Meehan, a Los Angeles-i Kali étterem tulajdonosa és séfje elmondta: imádja a reggeli gofrikat a gyerekeivel készíteni. A tészta egyszerű, és olyan összetevőkből áll, amik valószínűleg mindannyiunk kamrájában ott vannak. Meehan összekeveri a kakaóport liszttel, sütőporral, szódabikarbónával, sóval és tojással, majd a tésztát gofrisütőbe önti. A tetejére egyszerű házi tejszínhabot is készít.
A séf azt is elmondta, hogy gyakran lefagyasztja a megmaradt gofrikat, amiknek csak egy gyors melegítésre van szüksége a kenyérpirítóban, hogy újra fogyasztásra készen álljanak. A tetejükre gyakran tesz tükörtojást, amit elmondása szerint a lányai nagyon szeretnek.
A házi angol palacsintákból könnyen készíthetsz édes vagy sós reggelit
„Az angol palacsinta hatalmas sikert arat a gyerekeimnél – mondja Josh Emett új-zélandi séf. – Ha sütés után juharsziruppal locsolod meg őket, csodálatosak.”
Emett az Amano nevű új-zélandi olasz étterem receptjét javasolja. Míg ezt a sűrű palacsintát általában lekvárral vagy mézzel párosítják, az ő kedvenc elkészítési módja: ropogós sült szalonna és pár buggyantott tojás az enyhén édes falatok tetején.
A frittata tökéletes maradékmentő fogás
David Shim, a manhattani Cote séfje a lapnak elmondta, imád frittatákat készíteni otthon is, mert tökéletes minden maradék felhasználásához a spárgától a sült húsig. Ha van otthon egy fél hagyma, néhány hámozott fokhagymagerezd, némi spenót – ezek mind tökéletesek. Adhatsz hozzá húst, olyat is, ami az előző estéről maradt, vagy ami a hűtőszekrényedben van. A séf a maga részéről mindig szalonnát és spenótot használ, ez a kedvence. Ami az elkészítési módot illeti: „Süsd egy kicsit a tojásos keveréket serpenyőben, majd mehet a sütőbe negyedórára” – javasolja.
Egy klasszikus francia omlettel nem tévedhetsz
Ryan Ratino, a washingtoni Bresca konyhafőnöke elmondta, hogy nála a tökéletes reggeli a jó sok vajjal készült, egyszerű omlett. „Amilyen gyakran csak lehet, készítek egy adagot, abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy nagyon szeretem a tojást – mondta. – Egy igazi klasszikus francia omlett hihetetlenül egyszerűen elkészül, csak tojásra és jó vajra van szükséged.”
Ratino kifejezetten zsíros, európai stílusú vajjal készíti a fogást, szerinte ezzel lesz a legtökéletesebb: mert a magas vajzsírtartalom gazdagabb ízűvé és krémesebb állagúvá teszi az ételeket. Ő egyébként általában két pirítós közé teszi az omlettet, nem ritkán lekvárral.
Készíts egy tortilla españolát, amikor valami kiadósabbra vágysz
A tortilla spañola, más néven spanyol omlett a tojás mellett krumplit is tartalmaz, így kicsit nehezebb, mint egy sima frittata – magyarázza a manhattani Shim, aki édesburgonyát és paprikát is használ, amikor ilyet készít. Először felveri a tojásokat, majd pár percig forralja vagy blansírozza a burgonyát. Megpirít néhány paprikát, majd hozzáadja a tojásokat és a krumplit, és utána ad a keveréknek 15 percet a sütőben. A séf leginkább sajttal vagy paradicsommártással szereti tálalni reggeli kedvencét.
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés