Hozzávalók
- 50 dkg tengerihal-szeletek
- ízlés szerint só, zöld bors
- 1 db lime leve és héja
- 4 nagy ek. zsemlemorzsa
- 1 tk. barna cukor
- 2 db tojás enyhén felverve
- 4 ek. liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Melegítsd a halszeleteket szobahőmérsékletűre, majd sózd és borsozd.
2. Egy kis lime-levet és -héjat kapjon, és újabb 10 perc pihenőt.
3. A morzsát keverd el a cukorral, az olajat kis lángon kezdd melegíteni.
4. A szeleteket előbb lisztbe, majd tojásba, végül a morzsába forgasd.
5. Oldalanként 3-5 percig süsd, és jó melegen tálald. Ananászos-csilis rizzsel a legfinomabb.
TIPP: A tengeri halaknak jól áll a citrom, a lime, de még a narancs is, ebből kiindulva dobtuk össze ezt a lime-os verziót. Ha igazán profi szeretnél lenni, egy lime-héjjal ízesített besamelt dobj össze mellé!