Két hozzávaló, amitől a rántott hal még finomabb lesz

Nem is gondolnád, mennyire feldobják ezek az egyszerű hozzávalók.

Egy lime-os mártás is készülhet hozzá.
Egy lime-os mártás is készülhet hozzá.MPKphoto

Hozzávalók

  • 50 dkg tengerihal-szeletek
  • ízlés szerint só, zöld bors
  • 1 db lime leve és héja
  • 4 nagy ek. zsemlemorzsa
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 db tojás enyhén felverve
  • 4 ek. liszt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

1. Melegítsd a halszeleteket szobahőmérsékletűre, majd sózd és borsozd. 

2. Egy kis lime-levet és -héjat kapjon, és újabb 10 perc pihenőt. 

3. A morzsát keverd el a cukorral, az olajat kis lángon kezdd melegíteni. 

4. A szeleteket előbb lisztbe, majd tojásba, végül a morzsába forgasd. 

5. Oldalanként 3-5 percig süsd, és jó melegen tálald. Ananászos-csilis rizzsel a legfinomabb.

TIPP: A tengeri halaknak jól áll a citrom, a lime, de még a narancs is, ebből kiindulva dobtuk össze ezt a lime-os verziót. Ha igazán profi szeretnél lenni, egy lime-héjjal ízesített besamelt dobj össze mellé!

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek