Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

Ha csak az ízei hiányoznak, de a pepecselés nem, ez lesz a te desszerted.
Ha csak az ízei hiányoznak, de a pepecselés nem, ez lesz a te desszerted.Avtor

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 12 darab babapiskóta
  • 1 nagy pohár narancsszörp elkészítve
  • 0.5 deci narancslikőr
  • 4 nagy evőkanál baracklekvár
  • 30 deka túró
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 4 nagy ek. porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 10 deka vaniliás keksz durvára összetörve
  • 2 deci tejszínhab a tetejére
  • 1 nagy ek. porcukor a tejszínhabhoz
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínhabot verd fel a porcukorral, majd tedd félre. A baracklekvárt keverd el a likőrrel (utóbbit el is hagyhatod), majd azt is tedd félre. 

A szörpbe mártogasd a babapiskótákat, ahogy egy tiramisuval tennéd, és helyezd midnegyiket közvetlenül a desszertespoharakba. Erre kanalazd a lekvárt.

Az összes kimaradt hozzávalót keverd simára a túrókrémhez, majd azt is oszd négyfelé a poharakban. 

Szórd meg kekszmorzsával, majd kanalazz midnegyik tetejére egy nagy adag házi tejszínhabot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek