![Sütőben is készülhet.](https://kep.index.hu/1/0/3816/38162/381624/38162479_9ac690cc90c8dc0f8e615fb5685c82a4_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab padlizsán
- ízlés szerint pirított mogyoró és kecskesajt a tetejére
- 4 nagy ek. olívaolaj
- 2 ek. szójaszósz
- ízlés szerint só, bors, gyömbér, csili
- 1 ek. méz
- 0.5 kisebb darab lime leve és héja
- 1 tk. lágy, kissé felmelegített mogyoróvaj
Elkészítés:
A padlizsánokat vágd fel hosszában, kissé olajozd meg, majd sózd és borsozd. A többi hozzávalót alaposan keverd el, grillezd meg a zöldség héjjal nem rendelkező oldalait, majd a páccal folyamatosan kenegetve süsd készre a padlizsánokat. A mogyoróval és kedvenc sajtoddal a tetején tálald.
![Szezonja van: rakott padlizsán](http://kep.index.hu/1/0/958/9580/95808/9580893_4dbf73a2947b0f5d3dff126891b88f67_wm.jpg)
A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.
Tovább olvasom