Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

Fokhagymás kenyérrel és olasz tésztával is tálalhatod.
Fokhagymás kenyérrel és olasz tésztával is tálalhatod.leonori

Hozzávalók 2 személyre

  • 25 deka csirkemell felkockázva
  • 20 deka főtt vajbab
  • 10 deka zeller
  • 15 deka sárgarépa felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, kakukkfű, bazsalikom
  • 8 deci alaplé
  • 2 ek. sűrű paradicsompüré
  • 1 ek. vaj
  • 20 deka mozzarellagolyók
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett húst pirítsd le az olajon a fokhagymával, majd öntsd fel az alaplével és kis lángon puhítsd meg benne a zöldségeket (közben az ízesítőket is add hozzá). A zöldségek méretétől függően 20-30 perc alatt elkészül. A végén add hozzá a mozzarellagolyókat.

Fokhagymás kenyérrel, vagy főtt olasz tészta tetején, friss bazsalikomlevelekkel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek