Lazacos-sajtkrémes változatban még vendégváróként is megállja a helyét.ArtMarie
Hozzávalók 2 személyre
- 2 közepes darab burgonya
- 2 db. tojás
- 1 kis csokor snidling
- 13 deka liszt
- ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
- 1 mkí barna cukor
- 1 mk. sütőpor
- 1 tk. puha vaj
- 1 kis pohár tej
Elkészítés:
A burgonyát kockázd fel, főzd puhára és törd alaposan össze. Amikor már nem forró, dolgozd össze a többi alapanyaggal és annyi tejjel, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapj. Ha ezzel megvagy, az amerikai palacsintákhoz hasonlóan kis lángon, egy kevés zsiradékon süsd készre a palacsintákat. Úgy is tökéletes, ha még melegen reszelsz rá egy kevés parmezánt és mozzarellát, de egy nagy kanál marinara szósz sem árt neki.