Jöhet egy adag olaszos burgonyapalacsinta vacsorára?

Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.

Lazacos-sajtkrémes változatban még vendégváróként is megállja a helyét.
Lazacos-sajtkrémes változatban még vendégváróként is megállja a helyét.ArtMarie

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 közepes darab burgonya
  • 2 db. tojás
  • 1 kis csokor snidling
  • 13 deka liszt
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 1 mkí barna cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 tk. puha vaj
  • 1 kis pohár tej
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát kockázd fel, főzd puhára és törd alaposan össze. Amikor már nem forró, dolgozd össze a többi alapanyaggal és annyi tejjel, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapj. Ha ezzel megvagy, az amerikai palacsintákhoz hasonlóan kis lángon, egy kevés zsiradékon süsd készre a palacsintákat. Úgy is tökéletes, ha még melegen reszelsz rá egy kevés parmezánt és mozzarellát, de egy nagy kanál marinara szósz sem árt neki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek