Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

Egy adag grillezett ananász a legfinomabb mellette.
Egy adag grillezett ananász a legfinomabb mellette.ahirao_photo

Hozzávalók 2 személyre

A csirkéhez

  • 50 deka csirkecomb- vagy mellfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 ek. olaj
  • 1 tk. puha vaj

A mázhoz

  • 2 darab bionarancs leve és héja
  • 1 kis pohár szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors, csilipor, gyömbér
  • 2 ek. Worchester-szósz
  • 1 ek. puha vaj
  • 10 deka apróra vágott póréhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A befűszerezett húsokat a forró zsiradékok keverékén puhítsd meg néhány perc alatt. Közben a vajon puhítsd meg kissé a póréhagymát, és a máz hozzávalóit forrald össze kissé. Ha ezzel megvagy, locsold meg vele a húsfalatokat, és adj a keveréknek még néhány percet a forró wokban.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek