Egy kevés narancshéjjal még finomabb.Ivan Negru / 500px
Hozzávalók
Az öntethez
- 4 nagy ek. cukor
- 1 mk. só
- 1.5 deci meleg tejszín
- 1 ek. puha vaj
A desszerthez
- 2 nagy ek. kissé felmelegített mogyoróvaj
- 30 deka mascarpone
- 1 nagy ek. tejföl
- 4 nagy ek. porcukor
- 1.5 deci felvert tejszín
- 1 mk. só
- 20 darab babapiskóta
- 2 deci kakaós tej
- 0.3 deci diólikőr
Elkészítés:
A babapiskótákat mártogasd bele a likőrrel elkevert kakaóba. A cukrot melegítsd kis lángon, és amikor elolvadt, add hozzá a tejszínt, a sót és a vajat, majd tedd félre az öntetet.
A többi hozzávalót dolgozd össze krémesre, majd rétegezd a babapiskótákkal a krémet. A karamellöntettel a tetején tálald.