Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

Egy kevés narancshéjjal még finomabb.
Egy kevés narancshéjjal még finomabb.Ivan Negru / 500px

Hozzávalók

Az öntethez

  • 4 nagy ek. cukor
  • 1 mk.
  • 1.5 deci meleg tejszín
  • 1 ek. puha vaj

A desszerthez

  • 2 nagy ek. kissé felmelegített mogyoróvaj
  • 30 deka mascarpone
  • 1 nagy ek. tejföl
  • 4 nagy ek. porcukor
  • 1.5 deci felvert tejszín
  • 1 mk.
  • 20 darab babapiskóta
  • 2 deci kakaós tej
  • 0.3 deci diólikőr
Recept idők

Elkészítés:

A babapiskótákat mártogasd bele a likőrrel elkevert kakaóba. A cukrot melegítsd kis lángon, és amikor elolvadt, add hozzá a tejszínt, a sót és a vajat, majd tedd félre az öntetet. 

A többi hozzávalót dolgozd össze krémesre, majd rétegezd a babapiskótákkal a krémet. A karamellöntettel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek