A sertésszüzet ebben a mézes-gyömbéres változatban szeretjük a legjobban

Ha akad otthon néhány adag sertésszűz akár önmagában, egy jó adag tejszínes-gombás szósszal is szeretjük, de néha sokkal jobb, ha izgalmasabban készül, például ebben a gyömbéres változatban. Köretként nem is kell mellé más, csak egy nagy adag párolt rizs sáfránnyal vagy zöldfűszerekkel.

Zöldségekkel még finomabb.
Zöldségekkel még finomabb.VivianG

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka sertésszűz felcsíkozva
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. méz
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér, szójaszósz, csili
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 marék pirított szezámmag a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a lisztben a húst és dobd a fokhagymával a forró zsiradékok keverékére. Ha a hús megpuhult, fűszerezd az ízesítőkkel, majd a végén a pirított szezámmaggal a tetején, párolt rizzsel tálald. Apróra vágott répával, zellerrel és káposztával még izgalmasabbá teheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek