Meleg saláta lencsével, burgonyával és savanykás kapribogyóval

Mediterrán hangulatú fogás, amiből nem hiányzik a hús, főleg, ha pirított vajas bagettszeletekkel és egy kevés fetával a tetején tálalod.

Szardellával is feldobhatod.
Szardellával is feldobhatod.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre lencse
  • 2 darab burgonya felkockázva
  • 3 bögre víz vagy alaplé
  • 2 ek. kapribogyó
  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, kömény
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 tk. méz
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 10 deka csemegekukorica (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a lencsét kis lángon 40 percig az alaplében, félidőben add hozzá a kisebb burgonyakockákat is. Ha ezzel megvagy, és langyosra hűlt, keverd el a többi alapanyaggal, és tedd fél órára a hűtőbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek