Az előételek új dimenziója: körte borban, áfonyás raguval

Különleges, mégsem túl költséges előétel vagy menő köret lehet a borban főtt körte, amit ha nagyon elegánsak akarunk lenni, akkor egy kevés crème fraîche-sel tálalhatunk. A francia konyha tejterméke édeskésebb, tartalmasabb, mint a mi tejfölünk, remekül illik a kicsit fanyar körtéhez.

Fűszeres gyümölcsraguval az igazi.
Fűszeres gyümölcsraguval az igazi.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 pohár száraz vörösbor
  • 1 pohár víz
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab citromhéjszalag
  • 1 darab fahéjrúd
  • 1 csésze áfonya
  • 4 darab Bosc körte
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban forrald össze a körtén kívül az összes hozzávalót. Amikor forró, vedd lejjebb a lángot. Alacsony hőfokon párold meg benne nagyjából 10 percen át a megtisztított gyömölcsöket.

Ha elkészült, vedd le a tűzről a lábost, hagyd lagyosra hűlni benne a körtéket. 

A megmaradt főzőléből és gyümölcsökből a végén egy kanál étkezési keményítővel és egy kis borssal finom, fűszeres ragut készíthetsz hozzá. Egy kis francia crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek