Fűszeres gyümölcsraguval az igazi.Alleko
Hozzávalók 2 személyre
- 1 pohár száraz vörösbor
- 1 pohár víz
- 2 evőkanál cukor
- 3 darab citromhéjszalag
- 1 darab fahéjrúd
- 1 csésze áfonya
- 4 darab Bosc körte
Elkészítés:
Egy tálban forrald össze a körtén kívül az összes hozzávalót. Amikor forró, vedd lejjebb a lángot. Alacsony hőfokon párold meg benne nagyjából 10 percen át a megtisztított gyömölcsöket.
Ha elkészült, vedd le a tűzről a lábost, hagyd lagyosra hűlni benne a körtéket.
A megmaradt főzőléből és gyümölcsökből a végén egy kanál étkezési keményítővel és egy kis borssal finom, fűszeres ragut készíthetsz hozzá. Egy kis francia crème fraîche teszi igazán felejthetetlenné.