Köretre nincs idő? Dehogynem, jöjjön a kuszkusz!

Már megint egy remek recept, aminek végeredménye néhány mozzarellafalattal tökéletes főétel lehet, ha pedig húsevőknek készíted, izgalmas köretként tálalhatod. Egy jó, fűszeres bárányköfte például még magasabb szintekre emelkedik mellette.

Gránátalmával és fahéjjal lesz még izgalmasabb.
Gránátalmával és fahéjjal lesz még izgalmasabb.vaaseenaa

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre kuszkusz
  • 2 bögre forró alaplé
  • 1 szál szárzeller apróra vágva
  • 15 deka uborka apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, fahéj
  • 2 nagy ek. olaj
  • 2 ek. méz
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • 1 darab gránátalma magjai a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd össze az olajat, a mézet és a citromot, ezek után fűszerezd, majd tedd félre az öntetet. 

A kuszkuszt forrázd le az alaplével, és lefedve tedd félre legalább 10 percre. 

Ha a kuszkusz megpuhult, az apróra vágott zöldségekkel alaposan keverd el, majd locsold meg az öntettel, és keverd össze egy kicsit. Hidegen tálald, a gránátalma magjaival a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek