Van otthon egy adag kelt tészta? Készítsd el ezeket a gyors, almás csigákat!

Nincs is jobb reggeli ezeknél a remek almás-fahéjas csigáknál, és ha ezt a fűszert megunod, készítsd keleti hangulatban: szerecsendióval és sáfránnyal.

Citromos cukormázzal még finomabb.
Citromos cukormázzal még finomabb.NicolasMcComber

Hozzávalók

  • 50 deka liszt
  • 2.5 deka friss élesztő
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 10 deka cukor
  • 2.5 deci langyos tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk.
  • 10 deka vaj felolvasztva
  • 1 kisebb darab tojás enyhén felverve
  • 5 darab alma lereszelve
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 tk. fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat locsold meg a citromlével, cukrozd meg, szórd rá a fehéjat és tedd félre. Kinyomkodás után ez lesz majd a töltelék. 

Egy kanál cukorral egy kis tejben futtasd fel az élesztőt, majd ezek után egyszerűen gyúrd össze a tészta összes alapanyagát, és langyos helyen adj neki 45 percet. A vajnak csak a felét add hozzá.

Nyújtsd téglalap alakúra, kend meg a vaj másik felével, szórd meg az almával, tekerd fel és vágd csigákra, majd azokat is pihentesd negyedórán át. Fél óra alatt a forró sütőben elkészülnek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek