Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

Nincs is jobb egy adag házi kenyérnél.
Nincs is jobb egy adag házi kenyérnél.Dougal Waters

Hozzávalók

  • 2 ek. cukor
  • 2.5 deka élesztő
  • 3 ek. olaj
  • 3 deka burgonyapehely
  • 2 deci joghurt
  • 1 deci víz
  • 1 csapott ek.
  • 1 tk. búzasikér
  • 50 deka kenyérliszt
  • 10 deka borsos párolt káposzta
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel, majd a langyos, de legalább szobahőmérsékletű alapanyagokból gyúrj könnyen kezelhető, rugalmas tésztát. Olajos tálban pihentesd 45 percen át, majd tedd át egy formába, ahol szintén adj neki még ugyanennyit meleg helyen. Vagdosd meg a tetejét, majd vízgőzben süss belőle ropogós héjú kenyeret. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek