Savanyú káposztásan a legfinomabb a bableves.Aldoshina Ekaterina
Hozzávalók
- 30 deka szárazbab egy éjszakára beáztatva
- 1 nagyobb szál sárgarépa felkockázva
- 1 nagyobb szál fehérrépa felkockázva
- 25 deka füstölt tarja
- 30 deka savanyú káposzta kissé kimosva
- 2 ek. étolaj
- 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. liszt
- ízlés szerint pirospaprika, só, bors, kömény
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A tejfölben keverd el a paprikát és a lisztet, majd tedd félre.
Az olajon futtasd meg a vöröshagymát, és ha üvegesre pirult, öntsd fel alaplével vagy vízzel, és puhítsd meg a babot. Fél óra után add hozzá a zöldségeket, húst és ízesítőket, majd azokkal is adj neki legalább negyedórát kis lángon. Ha elkészült, a tejfölös keverékkel sűrítsd be, és friss, kovásszal készült házi kenyérrel tálald.