Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

Savanyú káposztásan a legfinomabb a bableves.
Savanyú káposztásan a legfinomabb a bableves.Aldoshina Ekaterina

Hozzávalók

  • 30 deka szárazbab egy éjszakára beáztatva
  • 1 nagyobb szál sárgarépa felkockázva
  • 1 nagyobb szál fehérrépa felkockázva
  • 25 deka füstölt tarja
  • 30 deka savanyú káposzta kissé kimosva
  • 2 ek. étolaj
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • ízlés szerint pirospaprika, só, bors, kömény
  • 1 kis pohár tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölben keverd el a paprikát és a lisztet, majd tedd félre. 

Az olajon futtasd meg a vöröshagymát, és ha üvegesre pirult, öntsd fel alaplével vagy vízzel, és puhítsd meg a babot. Fél óra után add hozzá a zöldségeket, húst és ízesítőket, majd azokkal is adj neki legalább negyedórát kis lángon. Ha elkészült, a tejfölös keverékkel sűrítsd be, és friss, kovásszal készült házi kenyérrel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek