Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

Savanyú káposztásan a legfinomabb a bableves.
Savanyú káposztásan a legfinomabb a bableves.Fotó: Aldoshina Ekaterina

Hozzávalók:

  • 30 deka szárazbab egy éjszakára beáztatva
  • 1 nagyobb szál sárgarépa felkockázva
  • 1 nagyobb szál fehérrépa felkockázva
  • 25 deka füstölt tarja
  • 30 deka savanyú káposzta kissé kimosva
  • 2 ek. étolaj
  • 1 kisebb fej felkockázott vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • ízlés szerint pirospaprika, só, bors, kömény
  • 1 kis pohár tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölben keverd el a paprikát és a lisztet, majd tedd félre. 

Az olajon futtasd meg a vöröshagymát, és ha üvegesre pirult, öntsd fel alaplével vagy vízzel, és puhítsd meg a babot. Fél óra után add hozzá a zöldségeket, húst és ízesítőket, majd azokkal is adj neki legalább negyedórát kis lángon. Ha elkészült, a tejfölös keverékkel sűrítsd be, és friss, kovásszal készült házi kenyérrel tálald. 

Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk!
Nem tudod, mit kezdj a káposztával? Mutatjuk!

Egy portugál specialitást, egy karácsonyi klasszikust és egy ázsiai partikaját találsz eheti válogatásunkban.

Tovább »

Még több recept

Jöhet egy különleges, darált húsos recept? Ezzel a mexikói hangulatú sült tésztával nagyon kevés munkád lesz

Csak megfőzöd a pennét, megpirítod a húst, és mindent a sütőbe dobsz néhány percre. A mexikói hangulatért a tetejére olvadt sajtot ne felejtsd el jól megpakolni salsával, friss avokádóval és néhány kanál sűrű, hideg tejföllel.

május15., 11:24

Még mindig darált húsos receptek: a mediterrán húsgolyók csípős tzatzikivel a legfinomabbak

Ha valaki egyszer megkóstolja, mennyivel finomabb csípős szósszal vagy erőspaprikával a tzatziki, sohasem tér vissza a hagyományos változathoz. Már csak egy gyors, görögös húsgolyót kell összedobni mellé, és el is készült a tökéletes, alacsony szénhidráttartalmú vacsora.

május17., 12:52

A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

május3., 12:52

Ne csak köretként használd a fejes salátát, kóstold meg az erdélyi salátalevest!

Ha szereted a kaprot, abból is apríts egy nagy adagot ebbe a levesbe, ami még izgalmasabb lesz egy kevés citromhéjjal. Egyszerű, fokhagymás krutonnal a közepén tálald.

április24., 10:24

Alpesi tarja – egy adag almával párolt káposzta mellett minden évszakban finom

Egy adag tarjával még a legválogatósabb gyerek és vendég is meggyőzhető, és ha nem szeretnéd mindig ugyanúgy készíteni, bővítsd a házi szakácskönyvet ezzel a remek recepttel.

május18., 10:24

Hallottál már a káposztás kenyérről? Mutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.

április16., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.