A forró, grillezett hallumi mellett is finom a retek – ezt a salátát almával és dióval pimpeltük tökéletesre

Ha marad belőle egy kevés, csavard egy tortillalap közepébe, kend meg édeskés, tárkonyos házi majonézzel, és már viheted is magaddal egy-egy kirándulásra, vagy akár a munkahelyedre.

Koktélparadicsom is mehet bele, ha épp van otthon.
Koktélparadicsom is mehet bele, ha épp van otthon.Rekha Garton

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 deka halloumi sajt
  • 1 nagy csokor retek felkarikázva, besózva
  • 2 darab zöld alma felkockázva
  • 1 nagy marék dió kissé megpirítva
  • 1 ek. fehérborecet
  • 1 tk. méz
  • 4 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot kissé olajozd be és grillezd meg, majd vágd kockákra. Ezek után forgasd össze a többi alapanyaggal, majd a folyékony hozzávalókat alaposan rázd össze. Ha ezzel megvagy, locsold meg vele a salátát, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek