Kókuszos halcurry – gyors, nyári fogás, amiben a kedvenc zöldségeid is elférnek

Percek alatt összedobható, igazán különleges és nagyon finom fogás, ami a téli esték mellett nyáron is tökéletes.

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 deci sűrű kókusztej
  • 40 deka bármilyen tengeri hal és/vagy tenger gyümölcsei
  • 2 deci zöldségalaplé
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. (fokhagymás) olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, csili, szójaszósz, halszósz, gyömbér
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 nagy csokor friss koriander és citromfű a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztbe forgatott, befűszerezett halat süsd meg kicsit a forró zsiradékok keverékén, majd add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és fedő nélkül, közepes lángon puhítsd meg a halat. Ha ezzel megvagy, pirított kenyérrel vagy rizzsel, zöldfűszerekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek