Gránátalmás-kecskesajtos saláta téli fűszerekkel

Így lesz az egészséges fogásból téli hangulatú remekmű.

Így tálalva sem rossz.
Így tálalva sem rossz.ClarkandCompany

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 1 darab gránátalma magjai
  • 15 dkg kecskesajt felkockázva
  • 2 szelet csirkemell
  • 2 ek. fokhagymás olaj
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 nagy marék salátakeverék
  • 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
  • 1 darab uborka felkockázva

Az öntethez

  • 5 ek. olaj
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. fehérborecet
  • só, bors, mézeskalács-fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit keverd el alaposan, majd tedd félre. 

A csirkét fűszerezd, ezután a zsiradékok keverékében oldalanként 5-7 perc alatt süsd készre. Csíkozd fel és add a saláta többi hozzávalójához (a sajt és gránátalma még ne menjen bele, azok majd a legvégén). Tálald ki két nagyobb  tányérba, majd locsold meg a jó, fűszeres öntettel, végezetül a kecskesajttal és gránátalma magjaival a tetején tálald. 

Ez a téli hangulatú remekmű a karácsonyi hal mellett éppen olyan finom, mint az egyszerű, fokhagymás, grillezett csirkemell oldalán.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek