Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 1 darab gránátalma magjai
- 15 dkg kecskesajt felkockázva
- 2 szelet csirkemell
- 2 ek. fokhagymás olaj
- 1 tk. vaj
- ízlés szerint só, bors
- 2 nagy marék salátakeverék
- 1 nagyobb darab avokádó felkockázva
- 1 darab uborka felkockázva
Az öntethez
- 5 ek. olaj
- 2 ek. méz
- 1 ek. fehérborecet
- só, bors, mézeskalács-fűszerkeverék
Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit keverd el alaposan, majd tedd félre.
A csirkét fűszerezd, ezután a zsiradékok keverékében oldalanként 5-7 perc alatt süsd készre. Csíkozd fel és add a saláta többi hozzávalójához (a sajt és gránátalma még ne menjen bele, azok majd a legvégén). Tálald ki két nagyobb tányérba, majd locsold meg a jó, fűszeres öntettel, végezetül a kecskesajttal és gránátalma magjaival a tetején tálald.
Ez a téli hangulatú remekmű a karácsonyi hal mellett éppen olyan finom, mint az egyszerű, fokhagymás, grillezett csirkemell oldalán.