A narancslé, az almalé és a baracklé nagyon népszerű italok, de vajon melyik gyümölcs- vagy zöldséglevek valójában a legegészségesebbek?
Állítólag maga Aphrodité is ültetett a szív és az agy egészségét is védő, gyönyörű gyümölcsből.
A gyümölcs lédús hússal borított magjait kár lenne kidobnod, hiszen erőteljes hatású antioxidánsokat tartalmaznak.
A gránátalma fényes, piros magvai nemcsak finomak, de rendkívül egészségesek. Mutatjuk, miért jó, ha naponta fogyasztjuk.
Így lesz az egészséges fogásból téli hangulatú remekmű.
Sajtkrémmel és gránátalmával a legfinomabbak a muffinok, és ha gránátalmát nem találsz, akár fekete ribizlivel is helyettesítheted.
Egy kevés petrezselyem és kuszkusz lesz az alapja ennek a klassz vega fogásnak, amiben a kifejezetten sós feta mellé egy kevés édeskés-fanyar gránátalma is került a tökéletes végeredményért.
Ahogy a majonézes burgonyasaláta mellett is finom a gránátalma, a belőle készült leves tetején is klassz ez a finom, savanykás hozzávaló. Egyszerű változatban sajtos pirítóst tálalj mellé, a különlegességek rajongóinak egy kis rozmaringgal és balzsamecettel készült lilahagyma-lekvár is kerüljön az olvadt sajt alá.
Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.
Nem kell túlgondolnod, vagy külön bevásárolnod miatta – ha épp nincs gyömbér a közelben, egy kevés Cayenne-csilivel adj extra aromákat ennek a levesnek.
A gránátalma tökéletesen működik a desszertek és főételek mellett is. Ahogy egy egyszerű majonézes burgonyasalátát feldob, úgy teszi nagyon érdekessé ezt az egyszerű, csirkével és bulgurral készült fogást.
A gyerekek több mint fele találkozott már vele életében.
Megmutatjuk, milyen az élet Budapest központjától negyedórányi autóútra.