Gombás, barna sörös pite – csirkével és pulykával is készítheted

A múlt héten már gyúrtunk elég pitetésztát, most levelessel dobunk össze néhány finomságot, amikből remek, hétköznapi vacsora lesz.

Egy kicsit szurkáld meg a tetejét.
Egy kicsit szurkáld meg a tetejét.Nikolay_Donetsk

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 40 deka erdeigomba-keverék
  • 30 deka csirkemell felcsíkozva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, majoránna, oregánó
  • 1.5 deci barna sör
  • 15 deka reszelt cheddar
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. vaj
  • 3 ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a húst a fokhagymával a zsiradékok keverékén, majd add hozzá a sört és a gombát is. Fűszerezd, főzd 10 percig, majd hagyd kihűlni. Ha ezzel megvagy, kanalazd ki a léből, és add hozzá a mascarponét. 

A tészta egyik felét tedd egy sütőformába és süsd elő 5 percig, majd kanalazd bele a keveréket, szórd meg a sajttal és tedd rá a tészta másik felét is. Dolgozd el a széleit, szurkáld meg egy kicsit, kend le tojással, és közepes lángon süsd 30 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek