A garnélát tonhallal is helyettesítheted.photosimysia
Hozzávalók 2 személyre
- 30 deka tisztított garnélafarok
- 2 nagy ek. vaj
- 1 ek. olaj
- 1 bögre rizottórizs
- 2 bögre alaplé
- 2 ek. paradicsompüré
- 1 mk. barna cukor
- ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom
- 10 deka frissen reszelt parmezán a tetejére
- 0.5 deci fehérbor
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- néhány csepp lime-lé
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékének egyik felén süsd meg a garnélát a fokhagymával, majd fűszerezd és locsold meg néhány csepp lime-lével.
A másik felére szórd a rizst, és néhány perc után öntsd hozzá a fehérbort. Ha elpárolgott, kis adagonként, folyamatosan kevergetve puhítsd meg a rizst. Ha elkészült, fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, a garnélát, és tetejére szórt sajttal tálald.