Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

A garnélát tonhallal is helyettesítheted.
A garnélát tonhallal is helyettesítheted.photosimysia

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 2 nagy ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 bögre rizottórizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom
  • 10 deka frissen reszelt parmezán a tetejére
  • 0.5 deci fehérbor
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • néhány csepp lime-lé
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékének egyik felén süsd meg a garnélát a fokhagymával, majd fűszerezd és locsold meg néhány csepp lime-lével. 

A másik felére szórd a rizst, és néhány perc után öntsd hozzá a fehérbort. Ha elpárolgott, kis adagonként, folyamatosan kevergetve puhítsd meg a rizst. Ha elkészült, fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, a garnélát, és tetejére szórt sajttal tálald.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek