A muffinok nagyon egyszerű, kevert sütik, amelyek készítésébe az is belevághat, aki csak GPS-szel találja meg otthon a konyhát. További előnyük, hogy ezerféleképpen ízesíthetők, akár még egy adag bekevert tésztát is oszthatunk többfelé, így a végeredmények között lehet dupla csokis, citromos, sajtkrémes red velvet, és persze akár egy gyümölcsös is.
Ezeket a minisütiket az apró, bogyós gyümölcsök remekül feldobják, és minél kisebbek, annál jobban mutatnak majd bennük. Finom a ribizlis-citromos, a fekete ribizlis-fehér csokis, de akár kisebb meggyekkel is próbálkozhatsz.
Ha bogyós gyümölcsöket kevernél bele, azt ezek után kell megtenned – mondanák a közepesen profi muffinkészítők. Ám a legendák másképp csinálják.
Tessa Arias, a The Ultimate Cookie Handbook szerzője a megoldást Instagram-oldalán tette közzé. Arias elárulta, a tippet egy másik szerzőtől, Stella Parkstól tanulta, és bizonyítékot is mutatott arra, mennyivel jobban sikerülnek majd a tipp használata után a muffinok.
Régi trükk, hogy lisztbe forgassuk a bogyókat, ami remek ötlet, de valamiért nem mindig sikerül jól, így jobb egy másikat is bevetni mellette
– állítja a szerző. – Arról nem is beszélve, hogy megzavarhatja a folyékony és a száraz hozzávalók arányát a receptben – teszi hozzá a perfekcionista cukrász.
Arias a következőket javasolja a tökéletes muffinokért:
1) Kanalazz egy-egy adag sima, gyümölcs nélküli tésztát a muffinpapírokba.
3) Óvatosan keverd a gyümölcsöket a maradék tésztához. Ezek után a gyümölcsös adagot is töltsd a muffinformákba, és várd a csodát. Ha elég sűrű volt a tésztád, a sütemények remekül sikerülnek majd, és a gyümölcsök soha többé nem süllyednek le.
A különbség szemmel látható. Már csak 20-30 perc kell a sütiknek a közepesen forró sütőben, és el is készültél.