Ha valami izgalmasat próbálnál ki, ízesítsd a házi kenyered sült fokhagymával és majoránnával

Egy gyors házi kenyér még a nem túl gyakorlott szakácsoknak sem adja fel a leckét. Ebbe nálunk édeskés sült fokhagyma került, amit zöld borssal és egy kevés rozmaringgal szeretünk a legjobban.

Édeskés fokhagymával az igazi.
Édeskés fokhagymával az igazi.Diana Miller

Hozzávalók

  • 1 mk. frissen tört zöld bors
  • 1 késhegynyi rozmaring
  • 1 tk.
  • 1 ek. cukor
  • 1 deci tej
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 ek. fokhagymás olaj
  • 2 nagy fej fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd be, sózd meg és süsd meg alufóliában a fokhagymákat, amíg megpuhulnak. Ezek után keverd el egymással a száraz hozzávalókat, majd mehet hozzá a fokhagyma és a folyékonyak. Gyúrj rugalmas tésztát az alapanyagokból, és tedd tetszőleges formába. Gőzben, közepesen forró sütőben, vastagságtól függően legalább 40 perc alatt elkészül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek