Sült fokhagymás burgonyapüré füstölt sóval

Ha szeretnéd kipróbálni a burgonyát magyaros hangulatban, süss egy nagy adag fokhagymát és azzal tedd felejthetetlenné.

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka burgonya
  • ízlés szerint füstölt só, frissen tört szerecsendió
  • 1 deci tejszín
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 1 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Vágd félbe a fokhagymafejet, majd olajozd meg és egy alufóliában süsd készre legalább 45 perc alatt. Pürésítsd úgy, hogy maradjon egy kissé darabos, majd tedd félre. 

A burgonyát főzd meg, majd törd össze a többi szükséges hozzávalóval, végül add hozzá a fokhagymát is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek