Ebből hatalmas adag lesz.Mike Harrington
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab fejes saláta összevágva
- 10 deka füstölt szalonna felkockázva
- 6 darab tojás
- 2 darab tojásfehérje
- 5 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors, petrezselyem, kapor és egy kevés ecet
- 1.8 liter alaplé
A habaráshoz
- 2 db tojássárgája
- 1 ek. liszt
- 1 kevés hideg víz
Elkészítés:
Egy nagyobb családi adaghoz pirítsd meg a szalonnát kissé, majd add hozzá a salátát, fűszerezd be és hagyd picit sülni. Öntsd fel az alaplével, fűszerezd és forrald össze. A tojásokból készíts omlettet egy kevés olajon levesbetétnek, süsd meg alaposan és vágd csíkokra. A habarás hozzávalóit keverd el, adj beleőle egy keveset a nem túl forró leveshez, és kis lángon dolgozd össze azzal, amíg besűrűsödik.