Ne csak köretként használd a fejes salátát, kóstold meg az erdélyi salátalevest!

Ha szereted a kaprot, abból is apríts egy nagy adagot ebbe a levesbe, ami még izgalmasabb lesz egy kevés citromhéjjal. Egyszerű, fokhagymás krutonnal a közepén tálald.

Ebből hatalmas adag lesz.
Ebből hatalmas adag lesz.Mike Harrington

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab fejes saláta összevágva
  • 10 deka füstölt szalonna felkockázva
  • 6 darab tojás
  • 2 darab tojásfehérje
  • 5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, petrezselyem, kapor és egy kevés ecet
  • 1.8 liter alaplé

A habaráshoz

  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek. liszt
  • 1 kevés hideg víz
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb családi adaghoz pirítsd meg a szalonnát kissé, majd add hozzá a salátát, fűszerezd be és hagyd picit sülni. Öntsd fel az alaplével, fűszerezd és forrald össze. A tojásokból készíts omlettet egy kevés olajon levesbetétnek, süsd meg alaposan és vágd csíkokra. A habarás hozzávalóit keverd el, adj beleőle egy keveset a nem túl forró leveshez, és kis lángon dolgozd össze azzal, amíg besűrűsödik. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek