Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

Az édesburgonya a sós sonkafalatokkal egyszerűen verhetetlen.
Az édesburgonya a sós sonkafalatokkal egyszerűen verhetetlen.jabiru

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab tortillalapok
  • 2 közepes darab édesburgonya felkockázva
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
  • 15 deka cheddar lereszelve
  • 2 darab paradicsom meghámozva és felkockázva
  • 2 kis marék rukkola
  • 4 nagyobb szelet prosciutto
  • 2 nagy ek. fokhagymás majonéz
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonáyt főzd meg, majd pürésítsd a vajjal, és ízesítsd sóval és borssal. 

A tortillalapokat kend meg a majonézzel, arra mehet az édesburgonya-püré, majd a sajt, és egy serpenyőben, fedő alattt adj nekik 3 percet darabonként, hogy a sajt megolvadjon. Tedd rá a sonkát és a zöldségeket, majd a másik tortillalapot, végül fordíts rajta egyet, és így is kapjon 1-2 percet kis lángon. 

Ha ezzel megvagy, vágd össze a tortillaszendvicseket, és tálald forrón mindegyiket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek