Az édesburgonya a sós sonkafalatokkal egyszerűen verhetetlen.jabiru
Hozzávalók 2 személyre
- 4 nagyobb darab tortillalapok
- 2 közepes darab édesburgonya felkockázva
- 1 tk. vaj
- ízlés szerint só és frissen tört bors
- 15 deka cheddar lereszelve
- 2 darab paradicsom meghámozva és felkockázva
- 2 kis marék rukkola
- 4 nagyobb szelet prosciutto
- 2 nagy ek. fokhagymás majonéz
Elkészítés:
Az édesburgonáyt főzd meg, majd pürésítsd a vajjal, és ízesítsd sóval és borssal.
A tortillalapokat kend meg a majonézzel, arra mehet az édesburgonya-püré, majd a sajt, és egy serpenyőben, fedő alattt adj nekik 3 percet darabonként, hogy a sajt megolvadjon. Tedd rá a sonkát és a zöldségeket, majd a másik tortillalapot, végül fordíts rajta egyet, és így is kapjon 1-2 percet kis lángon.
Ha ezzel megvagy, vágd össze a tortillaszendvicseket, és tálald forrón mindegyiket.