Hozzávalók
- 1 bögre pirított dió ledarálva (hagyományos, 2,5 decis)
- 1 bögre liszt
- 1 nagy marék rumba áztatott mazsola
- 1 csapott tk. só
- 6 ek. barna cukor
- 1 ek. sütőpor
- 1 pohár tejföl
- 1 késhegynyi bors
- 5 deka vaj, felolvasztva
- 1 nagyobb darab tojás
- 1 mk. fahéj
- 1 darab bionarancs leve és héja
- 2 kis marék dió durvára összevágva
- 1 kevés víz, ha szükséges
Elkészítés:
Keverd el alaposan egymással a száraz hozzávalókat, a folyékonyakat pedig egy turmixgépben keverd egy kissé levegősre. Ha ezzel megvagy, forgasd össze az alapanyagokat, és egy hosszúkás formában, lefedve, viszonylag alacsony hőfokon süsd legalább 50 percen át.
Porcukorral és diólikőrrel elkevert natúr vajkrémmel a tetején tálald.