A legismertebb romantikus szerző botrányos magánélete: minden történetet saját tapasztalatból írt

GettyImages-515048400
Vermes Nikolett

Danielle Steel a nagy számok asszonya, nemcsak könyvei, hanem a partnerei is megszámlálhatatlanok. Élete olyan, akár a világ legbotrányosabb romantikus regénye.

A szórakoztató irodalom valaha volt legnagyobb női alakja eddig több mint 190 könyvet írt, ezeket 28 nyelven jelentették meg, és közel 570 milliót adtak el belőlük a világ minden pontján 26 év alatt. Elég bemenni a legközelebbi könyvesboltba, és szinte biztos, hogy ott lesz a top kötetek listáján valamelyik Danielle Steel-regény. De mégis miben rejlik a szerző sikere? Jó okkal gondolhatjuk, hogy ennyi könyvet csak magányos életet folytató ember képes megírni, hiszen ilyen mennyiségű munkát nem lehet elvégezni család mellett. Az amerikai írónak mégis sikerült, egyszerre nevelt kilenc gyereket, miközben egyik házasságból ment a másikba.

Öt férje volt

A történt egy rossz válással indul. A fiatal Danielle 18 éves volt, amikor először házasodott, és egy éven belül megszületett első gyereke (Beatrix), de a házasság nem élte meg az egy évet. Amikor felismerte, hogy nem jó férjet választott a bankár személyében, gondolkodás nélkül beadta a válókeresetet, és kamaszfejjel egyedül nevelte a csecsemőt. Ekkor találkozott második férjével egy börtönben. Danielle már íróként dolgozott, amikor egy munka miatt meglátogatott egy gyilkosság miatt elítélt férfit.

Az interjún ott voltak a cellatársak is, akik közül az egyiknek annyira megtetszett a szerző, hogy udvarolni kezdett. Még a fogva tartási idő alatt összeházasodtak a rácsok mögött, hiszen a férfi nem léphetett ki a börtönből.

Az egyébként lopás miatt elítélt férj évek múlva szabadult, de Danielle hónapokon belül tőle is elvált, miután látta, hogy a férfi visszaesett. Ezután találkozott a sikeres, de problémás Bill-lel, harmadik férjével, akivel két évig élt házasságban. Minden nagyon jól indult, az író már szíve alatt hordta második gyerekét, amikor nyolc hónapos kismamaként menekülnie kellett. Kiderült, hogy Bill heroinfüggő, és többször megfenyegette Danielle-t. A nő megszülte második gyerekét, majd heteken belül találkozott negyedik férjével. Ez a frigy 17 évig tartott, és öt gyerekük született, de egy családi tragédia teljesen szétszakította a párt. A szerző hónapokon belül újra oltár előtt állt egy milliomos bankár oldalán, de két év után tőle is elvált. Azóta egyedül él – ennek 24 éve.

Danielle Steel és lányai
Danielle Steel és lányaiGettyImages

Kilenc gyereket nevelt egyszerre

Első, harmadik, majd negyedik házasságából összesen hét gyereke született. A leghosszabb, 17 évig tartó házassága alatt egyszerre öt lányról és négy fiúról gondoskodott, két fiú az exférje előző házasságából származott, akiket Danielle úgy szeretett, mint saját gyerekeit. Egy beszámoló sem szól arról, hogy rossz anya lett volna, minden magánéleti krízis ellenére szeretetben nevelte a lányokat és fiúkat – más kérdés, hogy mennyit sérültek a gyerekek a sok költözés és az új pótapák miatt. Az író büszke gyerekeire, de egy fiúról nem beszél. Nick 19 éves korában tragikus körülmények között hunyt el, ő volt az elsőszülött a leghosszabb házasságban, ami éppen a fiú kamaszkori lázadásai miatt ment tönkre, a házastársi kapcsolatot szétzilálták a tinédzser csapongásai. Danielle később egy regényben kiírta magából a fájdalmát.

A maga módján konzervatív 

Az extrémen sok válás ellenére mégis egy mélyen vallásos, hagyománytisztelő nőről beszélünk. Ki tudja, ha nincsenek a férfiakkal folytatott botrányok, akkor ezt mindannyian elhinnénk, de ma leginkább az Ollie névre keresztelt Olympia írógép tanúskodik egyedül Danielle hűségéről, amit nem hajlandó lecserélni laptopra vagy más elektronikus eszközre. Az író két kutyájával él együtt, és mint mindig, most is szorgalmasan dolgozik új regényein. Maga mondta egyszer, hogy az ő élete már csak ilyen. „Naponta 20–22 órát dolgozom, és éjjel 4 órát alszom. Olyan is előfordult már, hogy 24 órát töltöttem munkával. Ha félholtan is, de bemegyek az irodába, essen, havazzon, úgy is dolgozom. Néha reggel befejezek egy könyvet, és a nap végére már új projektbe kezdek.”

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra