Cukkinitészta csilis garnélával – még egy remek fogás, amiben alig van kalória

Ha diétás, mégis nagyon finom ebéd- vagy vacsoratippet keresel, ezt a fogást próbáld ki. Melegen és hidegen is finom, így akár munkahelyi ebédként is tökéletesen megállja a helyét. Ha nem számítanak a kalóriák, mogyoróvajat is kanalazz a mártásba.

Egy kanál medvehagymás pestóval teheted még különlegesebbé.
Egy kanál medvehagymás pestóval teheted még különlegesebbé.sveta_zarzamora

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb darab cukkini spirálozón összevágva
  • 40 deka tisztított garnélafarok kissé besózva és citromozva (tengeri halakkal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál olaj a sütéshez
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva

Az öntethez

  • 1 nagy ek. vaj
  • só, bors, csili, gyömbér
  • 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
  • 1 ek. méz
Recept idők

Elkészítés:

A garnélát forró olajban süsd meg néhány perc alatt. Ha ezzel megvagy, a forró vajba locsold a narancslét, mézet, és jó alaposan fűszerezd meg, majd ebben forgasd meg a garnélát, végül a cukkininek is adj egy-két percet a keverékben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek