Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

Pulykával és csirkehússal is finom.
Pulykával és csirkehússal is finom.Sarsmis

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint guacamole és tejföl a tálaláshoz
  • 2 darab cukkini felkarikázva
  • 6 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, kömény, oregánó, füstölt paprika, fokhagymapor
  • 40 deka darált pulykahús
  • 15 deka reszelt cheddar
  • 10 darab jalapeño felkarikázva
  • 2 szál zöldhagyma zöldje összevágva
  • 10 deka főtt vörösbab
  • 10 deka csemegekukorica
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. ketchup
Recept idők

Elkészítés:

A beolajozott, befűszerezett cukkinit süsd meg néhány perc alatt kontaktgrillben, majd tedd egy tepsibe. A húst egy kevés olajon süsd meg, majd add hozzá a babot, kukoricát, paradicsompürét, ketchupot és a fűszereket. Ha elkészült, kanalazd a cukkinik tetejére, arra pedig mehet a sajt. Tedd be 5 percre a forró sütőbe, majd szórd meg a zöldhagymával és jalapeñokarikákkal. Ha van otthon tejföl és guacamole, azokat hiegen kanalazd rá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek