Ez a cukkini-hagyma pite előételként és gyors vacsoraként is remek

A piték sós változatban is nagyon jók tudnak lenni: gyökérzöldségekkel, sajtkrémmel és akár ebben a cukkinis-hagymás változatban is remekül sikerülnek. Ha még izgalmasabbá változtatnád, sült hagymás mascarponekrémmel a tetején tálald.

Egy adag mozzarella is finom a tetején.
Egy adag mozzarella is finom a tetején.MarkGillow

Hozzávalók

  • 2 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • 1 közepes darab cukkini felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 adag pite- vagy leveles tészta
  • 3 ek. mascarpone
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 1 deci tejszín
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 darab tojás
  • 10 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát süsd meg a forró zsiradékok keverékén, majd add hozzá a cukkinit, mascarponét és a tejszínnel elkevert lisztet is. 5 perc után fűszerezd alaposan, és tedd félre hűlni. 

A tésztát igazítsd egy kivajazott piteformába, kanalazd bele a hideg ragut, majd kend meg a széleit tojással. Süsd össze fél óra alatt a közepesen forró sütőben, majd szórd meg a tetejét parmezánnal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek